Aromele Copilăriei – Nuci Umplute

Prăjiturile copilăriei rămân poate cele mai delicioase deserturi. Şi asta se întâmplă pentru că acestea conţin mici ingrediente ce le fac irezistibile – amintirile. Nucile Mihaelei, deşi la prima vedere pot părea o reţetă simplă, sunt mai mult decât atât. E reţeta unei prăjituri pline de amintiri. Am convins-o pe Mihaela să împărtăşească reţeta nucilor sale cu cititoarele gazetei noastre. Şi am reuşit.

 

Mihaela are 35 de ani şi este mămica unui băieţel de 10 ani. A venit la Londra acum mai bine de şase ani cu gândul să-i ofere un trai mai bun băieţelului său. La început a lucrat într-o casă rezidenţială pe post de Senior Care Assistant. În ţară a terminat colegiul Alma Mohora Popovici cu specializarea asistent medical generalist, lucrând apoi pe un post de asistenta de anestezie şi terapie intensivă O.R.L.

Astăzi, Mihaela face prăjituri. O pasiune moştenită de la mama sa. “Pe vremea când eram în ţară, găteam alături de mama, torturi şi prăjituri pentru cunoscuţi, la evenimente speciale sau sărbători.  De Crăciun şi Paşti casa noastră era plină de tot felul de arome şi peste tot unde te uitai era câte o prăjitură care îşi aştepta rândul” îşi aminteşte Mihaela.

Reţetă de nuci umplute

 

Pentru aluatul de nuci:

 

o cană untură( sau ulei)

o cană zahăr

2 linguriţe amoniac stins în oţet

3 ouă

900 g faina

 

Pentru umplutură:

 

un pachet margarină

o cană zahăr

8 ouă

2 linguri cacao

esenţa de rom

nuci tocate

 

Mod de preparare:

 

Amesteci toate ingredientele de la aluat şi frămânţi o cocă omogenă, care nu se mai lipeşte de mâini şi de vasul în care frămânţi.

 

Formezi biluţe din cocă şi le aşezi în formă de nuci.

 

Într-o cratiţă, pui margarina, zahărul, ouăle şi cacaua. Aşezi pe foc şi laşi până se leagă crema. Opreşti focul şi adaugi nuci măcinate după preferinţa şi esenţa de rom. Laşi crema să se răcească.

 

Umpli jumătăţile de nuci cu cremă şi uneşti câte două, formând o nucă.

 

Le tăvăleşti prin zahăr pudră şi le serveşti a doua zi.

Mihaela poate fi găsită la numărul de telefon 07931474601 sau pe  www.facebook.com/Mihaelacakes


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

PAŞTE FERICIT!

Motto: ,,Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, înc...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Interviuri Aromele Copilăriei – Nuci Umplute