Deschiderea noii parohii ortodoxe româneşti de la Luton

La 13 noiembrie 2011, la invitaţia preotului Ioan Nazarcu, ambasadorul Romaniei în Marea Britanie, dr. Ion Jinga, însoţit de doamna Daniela Jinga, au participat la prima Sfântă Liturghie săvârşită în parohia ortodoxă românească din oraşul Luton.
Serviciul religios a fost oficiat de către părintele protopop Silviu Pufulete, venit de la Londra, în calitate de reprezentant al ÎPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, şi de părintele Ioan Nazarcu, preotul acestei noi parohii româneşti pe teritoriul britanic.

În cuvântul adresat enoriaşilor la sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele protopop a subliniat prezenţa Ambasadei în sprijinul comunităţilor româneşti de pe teritoriul Regatului Unit, remarcând că: “Sunt de mulţi ani în Marea Britanie şi pot să spun că, dintre toţi ambasadorii pe care i-am cunoscut aici, ambasadorul Ion Jinga este cel care s-a implicat cel mai mult în susţinerea comunităţii româneşti şi a fost prezent la toate evenimentele importante ale acesteia, pe întreg teritoriul britanic”.


Invitat să se adreseze celor prezenţi, ambasadorul României i-a felicitat pentru inaugurarea unei noi parohii ortodoxe pe pământ britanic, i-a încurajat să fie mândri că sunt români şi să promoveze valorile noastre naţionale, inclusiv printr-o atitudine care să le aducă respectul comunităţii engleze în mijlocul căreia trăiesc. A reiterat sprijinul Ambasadei şi al autorităţilor de la Bucureşti pentru românii trători în Regatul Unit, menţionând că subiectul s-a aflat inclusiv pe agenda discuţiilor la nivel înalt dintre Preşedintele României, Traian Băsescu şi Primul Ministru britanic, David Cameron, cu ocazia vizitei pe care Şeful Statului Român a efectuat-o la Londra, în luna iunie 2011, ca invitat al Guvernului Majestăţii Sale.

Oraşul Luton se găseşte la 60 km de Londra, comunitatea românească de aici fiind de dată recentă şi însumând câteva mii de persoane, majoritatea sosite după aderarea României la Uniunea Europeană. Cristina-Narcisa Nita


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · August`13

La masa tacerii

 

Repere

Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR

În România, potrivit statisticilor oficiale, sunt 20.240 d...

 

Almanah

Poveste cu oameni şi câini Poveste cu oameni şi câini

Încet şi pe nebăgate de seamă, mă îndepărtez de liter...

You are here: Numarul Curent Actualitate Deschiderea noii parohii ortodoxe româneşti de la Luton