Un titlu prost de Ziua Naţională: "Sărbătoarea, mutată primăvara?"

Un titlu imbecil în „Gindul“ de 1 decembrie: „Ziua Naţională a României. Sărbătoarea, mutată primăvara? <<În mai e mult mai frumos afară şi lumea se poate bucura>>. REACŢIA unui istoric“ (n.e. Theodor Paleologu)

Ca dovadă că ca ăsta habar nu are despre ce este vorba, ori este rău intentionat, avem fraza asta: „10 mai ar trebui să fie data la care se sărbătoreşte Ziua României, nu 1 Decembrie, este de părere deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii. Potrivit acestuia, ziua de 1 Decembrie are o valoare simbolică extrem de importantă, dar nimic extraordinar în raport cu ce reprezintă pentru ceilalţi români. Paleologu a precizat că, din punct de vedere istoric, 1 Decembrie a însemnat realizarea unui ideal politic - Anume unitatea din 1918, lucru care nu ar fi putut fi realizat fără 10 mai, fără ceea ce reprezintă 10 mai, şi anume consolidarea statului suveran şi monarhic.“ (?! ?! ?!).

Nu avem suficiente semne de întrebare şi de mirare pentru o asemenea ENORMITATE! Nu iţi e, mă, tîrşală să minţiţi în halul ăsta? De unde ai scos aberaţia asta? Cine esti tu sa spui ce e important pentru români, când Ziua de 1 decembrie a fost proclamata de intreaga suflare româneasca? La 10 mai 1866 nu s-a semnat nimic, absolut NIMIC! În creieraşul tau, plin de muci, e un talmeş-balmeş penibil, combinând (după ureche), data de 10 mai 1866, când a fost instalat ca Domn Carol I – cu ziua de 9 mai 1877, când Parlamentul a proclamat (ATENŢIE! nu a semnat!) Declaraţia de Independenţă faţă de Imperiul Otoman.

Auditus


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Părintele Arsenie era un om deosebit

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus păstrează...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Special Un titlu prost de Ziua Naţională: "Sărbătoarea, mutată primăvara?"