România: următorul centru de energie regenerabilă al Europei de Est?

  • PDF

Se estimează că energia regenerabilă va deveni una dintre cele mai importante surse de investiţii străine în România în următorii cinci ani, iar totalul acestor investitii ar putea însuma 10 milioane de euro în decada următoare.
Atât directiva europeană privind utilizarea energiei din surse regenerabile, cât şi nevoia specifică a României de a-şi asigura propriul necesar energetic pentru a nu risca limitarea energiei furnizate, precum în cazul conflictul ruso-ucrainian din 2009, conduc spre ţinte ambitioase privind energia regenerabilă.


Camera de Comerţ Britanică-Romană va organiza un seminar in care va pune pe prim-plan România: urmatorul centru de energie regenerabilă al Europei de Est? O perspectivă britanică/romanească.
În cadrul evenimentului se va prezenta şi se va dezbate abilitatea României de a-şi atinge atât angajamentele legate de ţinta de 38% energie obţinută din surse regenerabile până in 2020, dar şi angajamentele legate de implementarea unui cadru legislativ coerent si clar, pentru încurajarea investiţiilor în acest sector important.
Participanţii vor avea oportunitatea să dezbata viitorul industriei energiei regenerabile româneşti, perspectivele de creştere şi oportunitaţile pentru investitorii străini, cu un panel de experţi din industrie. Invitaţii reprezintă Carpathia Power, Eversheds, Bulboaca & Asociatii, Eco2, Ernst & Young, Unicredit, Banca Europeană de Reconstructie şi Dezvoltare (BERD), Duet şi Energias de Portugal Renováveis(EDPR).


Detaliile Evenimentului
Data: 13 octombrie 2011, 14:30 -19:00 Locatia: Unicredit Bank AG - Moor House, 120 London Wall, EC2Y 5ET, Londra

Participarea presei este binevenită.

Pentru a participa la acest eveniment, sau pentru a aranja un interviu cu invitaţii sau cu o persoană din echipa BRCC, vă rugăm să o contactaţi pe Eliza Galoş la intern@brcconline.eu , până la data de 11 octombrie 2011.

Comera de Comert Britanică-Romană este o organizatie non-profit, fondată în anul 1998. O companie inregistrată, deţinută de membrii sai, aceasta are misiunea de a-si folosi activitaţile si bunele relaţii pentru a facilita cresterea comerţului, a afacerilor si a investiţiilor britanico-romanesti, de a crea o bună înţelegere între cele două ţari si de a încuraja industria, turismul, investiţiile financiare si relaţiile culturale bilaterale. Vizitaţi-ne la www.brcconline.eu


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

Părintele Justin despre protestele de stradă Părintele Justin despre protestele de stradă

Părinte, un pericol social care se întrezăreşte la ora a...

Lectura

Bucuria nenorocului de a fi român Bucuria nenorocului de a fi român

Dupa rezistentele pe care le-a intampinat in timpul scurtei ...

You are here: Numarul Curent Actualitate România: următorul centru de energie regenerabilă al Europei de Est?