Un kil de făină pentru un vot!

  • PDF

Presa a devenit un chitanţier, cifrele au luat locul literelor. În consecinţă, o să vă împovărez cu procente. Scuze! Dacă ştii pe cine să minţi, e uşor să ieşi sau să rămîi primar.

Pentru a fi ales din primul tur ai nevoie de un vot din 5, chiar din 6. Se prezintă cam 35% din electorat. La ultimul scrutin local, în Sectorul 6 au fost doar 29% dintre alegători. Aşa că eşti boier dacă ai păcălit aproape 20% din massa de fraieri cu drept de vot. Îţi poţi păstra postul de primar şi dacă te lepezi de partid.


Dar rişti să pierzi susţinerea din Consiliul local. La ţară, dar şi în multe oraşe şi în vreo două sectoare din Bucureşti, lumea mizează pe om, fără a fi interesată că acesta e o şulfă traseistă, dreptaci de stînga sau stîngaci care-şi ia dreptul. Se votează hoţul convingător, nu partidul. Avem şi cîţiva primari instalaţi pe vremea lui Ceauşescu. Am pierde timpul dacă ne-am mai mira că, după revoluţie, au luat la rînd toate bordelurile politice. Şi e firesc să nu mai conteze ideologiile, din moment ce, în 1990, 87% din populaţie l-a votat pe Iliescu, iar primarii de azi sînt foşti fesenişti răspîndiţi în toate partidele.

Conducătorii şi plebea s-au maturizat urît. Nici propaganda nu mai e ce-a fost, nu se mai lucrează abstract - afişe, tocşoaie -ci direct, între javra cu greutate şi amărăştean. Promiţi că asfaltezi uliţa, mai dai un kil de făină şi nişte cizme de cauciuc, iar prăpăditul te votează. Nu contează că, peste 4 ani, va umbla cu cizmele rupte prin aceleaşi noroaie.

RĂZVAN IOAN BOANCHIŞ
(Text reprodus din ziarul „Naţional“, nr din 17 aprilie 2012)


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Un kil de făină pentru un vot!

Presa a devenit un chitanţier, cifrele au luat locul litere...

Itinerarii spirituale

Obiceiuri din Săptămâna Mare

Postul Pastelui se incheie cu Saptamana Mare, a patimilor lu...

Almanah

La revedere la noi acasă, la revedere în Ardeal!

Nici nu ştiu, fraţilor, cum să-mi aleg cuvintele astăzi,...

diasporaonline.info
 
diasporaonline.info Check out this Awesome Site - http://t.co/wbM5QOu1
Saturday, 21 April 2012 04:04
You are here: Numarul Curent Special Un kil de făină pentru un vot!