Hai să (ne) rîdem de cei care nu-şi văd lungul nasului!

„Stimate Domnule, nu vă scriu în calitate de profesor universitar în domeniul Relaţiilor Economice Internaţionale sau doctor în ştiinţe” – cine scrie asta? Un academician? Un alt cărturar? Aiurea: fostul securist Dan Voiculescu! De cînd e ăsta profesor universitar, ba chiar şi doctor în ştiinţe? În care ştiinţe? Alea din dovlecii răscopţi ai paraziţilor Mihai Gâdea şi Adrian Ursu? Unde şi ce anume predă ţiganul clefăit? Oh, sfîntă mare neruşinare! Toţi ţiganii analfabeţi s-au blindat cu patalamale academice: Dan Voiculescu, Gabriel Oprea, Vasile Dîncu, Răzvan Voncu ş.a.

Un alt tuciuriu laudă tot un negrişman. Tovarăşul Cotoi, despre el vorbim. Pe numele de scenă Sever Voinescu. Cotoiaşul cel Sever toarce, din nou, la picioarele păroase şi strîmbe ale lui Răzvan Voncu. Care a tipărit o carte idioată, plină de greşeli gramaticale şi culturale: „O istorie literară a vinului în România”. De altfel, în „România Mare” a fost publicat un serial consacrat acestei tîmpenii, pe care autorul l-a întrerupt din silă.

Dar se furişează Cotoi, pe la spate, tiptil, şi redeschide subiectul. Tot cu greşeli majore, ca şi Voncu. Una dintre ele sună aşa: „De pildă, vorbind rapid despre boema literară de după al doilea război, Răzvan Voncu…”. Care „al doilea război”, Cotoi? Al doilea război balcanic? Al doilea război al bandelor ţigăneşti? Cronicuţa pisicească începe cu plăcerile bachice ale purtătorului de ţăcălie vopsită: „Îmi place vinul, ştiu să-i apreciez calităţile, cad (?!) destul de repede la farmecele sale şi îl socotesc o plăcere în sine. Atîta doar, că îmi place să-l conjug şi cu altele. Aşa cum îmi place să-l îndoi (măi, cotoi, de ce-l îndoi? – nota red.) cu sifon într-un pahar înalt cu gură largă”…

Ăsta e primul cotoşman care bea vin, şi încă din pahar, după care cade lat! Vă imaginaţi scena? Ne amintim că junele Cotoi a fost, o vreme, consilier prezidenţial, la Palatul Cotroceni. O fi venit damboulea înainte de căderea lui Băsescu sub masă, sau după? Elucubraţiile mîţei cu pretenţii culturale au apărut în „Excrementul zilei”. Na, că acum am aflat ce-ngroapă pisica!

Apropo de băutură: în „Adevărul” de joi poate fi văzut titlul „Alcoolic la 2 ani”. Cine-i ăsta? Un copchil de chinez, pe nume Cheng Cheng, care ar fi „cel mai tînăr alcoolic din lume”. O fi, nu zicem nu, dar el n-are cum să bată recordurile deţinute de Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, Alin Teodorescu, Ion Bîldea, Angela Bălan, Ludovic Orban, Corina Creţu – care au fost înţărcaţi cu pileală de la vîrste mai fragede. Ce Cheng Cheng? Vrăjeală! Păi se compară gălbejitul ăsta cu machitoarea fruntaşă Angela Bălan?

Încă o „perlă” la Bac: „Luceafăr blînd, vedea-te-aş mort!”. Cam aici s-a prăbuşit şcoala românească…

Foaia uităcioasă „Click!” iar dă cu mămăliga-n geam, zbang: scrie de o „româncă sexy”, care se numeşte Szabo! Probabil că unguroaicele se cheamă Ionescu, Popescu, Dumitrescu…

Mutălăul sas Klaus Iohannis a comis-o din nou: „Construcţie politică care”. Poftă bună la cacofonie.


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Iertarea este fiica mai mare a dragostei. Cine nu poate ierta, acela nu poate nici să iubească

De aceea, asemanatu-s-a imparatia cerurilor omului imparat c...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Special Hai să (ne) rîdem de cei care nu-şi văd lungul nasului!